Brioche småbrød

Brioche er fransk gjærbakst rik på egg og smør, noe som gjør den saftig og smakfull. Server nybakt brioche med syltetøy, marmelade eller appelsincurd.

Lenke kopiert!

Ingredienser

900 g Vann
2000 g Bakemel
500 g Opus Brioche
300 g Egg, rå
200 g Gjær (fersk)
150 g Opus 5
5 g Opus Fersk

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (avhengig av utstyr) 2 + 6 min.
Deigtemperatur 25 °C
Liggtid 30 min
Deigvekt 300 g
Skyvetemperatur 210 °C
Steketemperatur 190 °C
Steketid Ca. 30 min

Tips

Bakes i små brødformer.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, egg, gjær, sukker, rapsolje, fullherdet raps- og kokosolje, hvetegluten, emulgator (E472e og E471), salt, melk, fermentert hvetemel, melbehandlingsmiddel (E300), naturlig smøraroma* og farge (E160a og E101). *inneholder ikke melk

Energi Kj/Kcal 1271/301
Fett 7,8
Mettede fettsyrer 3,4
Enumetteded fettsyrer 2,4
Flerumetteded fettsyrer 1,6
Karbohydrater 46,8
Sukkerarter 6,1
Kostfiber 2,1
Protein 9,9
Salt 0,72

Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala