Ciabatta
"Ciabatta" betyr tøffel på italiensk. Dette fordi bakverket har et tøffelaktig og litt uformelig utseende. Ciabatta har sprø og deilig skorpe og lys og lett krumme.
Resepten inneholder Middelhavs premiks som inneholder rismel og passer utmerket til å bake autentisk Pinsa, focaccia, ciabatta eller annen Middelhavsbakst.
Lenke kopiert!
Ingredienser
1000 g | Vann |
1150 g | Hvetemel siktet |
300 g | Middelhavs premiks |
30 g | Salt |
10 g | Gjær |
30 g | Olivenolje |
Tips
Ciabatta kan smøres med deilige smaker fra Middelhavet; pesto, solmoden tomat, ost, skinker, salat og løk eller dyppes i litt god olivenolje og salt. Godt følge til suppe, salat og grillmat.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Energi Kj/Kcal | |
Fett | |
Mettede fettsyrer | |
Enumetteded fettsyrer | |
Flerumetteded fettsyrer | |
Karbohydrater | |
Sukkerarter | |
Kostfiber | |
Protein | |
Salt | 0 |
Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.
