Ciabatta

"Ciabatta" betyr tøffel på italiensk. Dette fordi bakverket har et tøffelaktig og litt uformelig utseende. Ciabatta har sprø og deilig skorpe og lys og lett krumme. 

Resepten inneholder Middelhavs premiks som inneholder rismel og passer utmerket til å bake autentisk Pinsa, focaccia, ciabatta eller annen Middelhavsbakst. 

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
1150 g Hvetemel siktet
300 g Middelhavs premiks
30 g Salt
10 g Gjær
30 g Olivenolje

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 3-9 min
Deigtemperatur 24-26 °C
Hviletid 1 time
Oppslag Valgfritt / som ciabatta
Rasketid Kjøl minimum 3 timer
Steketid/temp 250 °C i 6-9 minutter

Tips

Ciabatta kan smøres med deilige smaker fra Middelhavet; pesto, solmoden tomat, ost, skinker, salat og løk eller dyppes i litt god olivenolje og salt. Godt følge til suppe, salat og grillmat.

 

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Energi Kj/Kcal
Fett
Mettede fettsyrer
Enumetteded fettsyrer
Flerumetteded fettsyrer
Karbohydrater
Sukkerarter
Kostfiber
Protein
Salt 0

Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala