Dansk Rugbrød

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
210 g Hvetemel siktet
400 g Rugmel siktet
600 g Norgesmel Rugmel siktet
50 g Gjær
35 g Salt
120 g Rugbrød Stabil (24)
30 g Malzyrol Flytende
75 g
350 g * Rug helkorn
115 g ** **rug helkorn bløtlegges i 235 g vann i minst 2 timer

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid, på sakte 10 min
Hviletid 20 min
Deigtemperatur 27 °C
Rasketid 70 min
Skyvetemperatur 230 °C
Steketemperatur 170 °C
Steketid 55 min

Tips

Tilsett raspet gulrot og rødbet i deigen for en saftig og spennende smak – perfekt til sildebordet!

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Vann, sammalt rug, siktet rugmel, helkorn rug, hvetemel, solsikkekjerner, hvetegluten, gjær, salt, maltmel av bygg, surhetsregulerende middel (E260, E270), sukker, stabilisator (E412), malt, vegetabilsk olje (raps), emulgator (E471), melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 1004/238
Fett 2,6 g
Mettede fettsyrer 0,3 g
Enumetteded fettsyrer 0,5 g
Flerumetteded fettsyrer 1,6 g
Karbohydrater 41,1 g
Sukkerarter 1,9 g
Kostfiber 6,7 g
Protein 8,3 g
Salt 1,4 g

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala