![](https://st-mollerensbakeri.nf.cdn.netflexapp.com/media/fill/1100x620/255,255,255,0/1627051462/rugbroed.jpg)
![](https://st-mollerensbakeri.nf.cdn.netflexapp.com/media/l/1440x1440/1627051462/rugbroed.jpg)
Ingredienser
1000 g | Vann |
210 g | Hvetemel siktet |
400 g | Rugmel siktet |
600 g | Norgesmel Rugmel siktet |
50 g | Gjær |
35 g | Salt |
120 g | Rugbrød Stabil (24) |
30 g | Malzyrol Flytende |
75 g | |
350 g * | Rug helkorn |
115 g ** | **rug helkorn bløtlegges i 235 g vann i minst 2 timer |
Tips
Tilsett raspet gulrot og rødbet i deigen for en saftig og spennende smak – perfekt til sildebordet!
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Vann, sammalt rug, siktet rugmel, helkorn rug, hvetemel, solsikkekjerner, hvetegluten, gjær, salt, maltmel av bygg, surhetsregulerende middel (E260, E270), sukker, stabilisator (E412), malt, vegetabilsk olje (raps), emulgator (E471), melbehandlingsmiddel (E300).
Energi Kj/Kcal | 1004/238 |
Fett | 2,6 g |
Mettede fettsyrer | 0,3 g |
Enumetteded fettsyrer | 0,5 g |
Flerumetteded fettsyrer | 1,6 g |
Karbohydrater | 41,1 g |
Sukkerarter | 1,9 g |
Kostfiber | 6,7 g |
Protein | 8,3 g |
Salt | 1,4 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
![](https://st-mollerensbakeri.nf.cdn.netflexapp.com/media/l/1440x1440/1637580833/shutterstock-1294533472.jpg)
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.
![](https://st-mollerensbakeri.nf.cdn.netflexapp.com/media/l/1440x1440/1637580833/shutterstock-1294533472.jpg)