

Diamant Skolebolle
Det beste med en skolebolle, eller skolebrød om du vil, er nok kombinasjonen av myk, luftig bolle, søt vaniljekremfylling og kokos på toppen.
Ingredienser
1000 g | Vann |
2250 g | Hvetemel siktet |
500 g | Diamant hvetebakst |
160 g | Gjær (fersk) |
150 g | Opus 5 |
100 g | Egg (rå) |
50 g | Olje (raps) |
609 g | Vann |
231 g | Vaniljekrempulver (73) |
100 g | Kokos |
Arbeidsbeskrivelse
Eltetid | 5 + 5 min. |
Deigtemperatur | 24-25 °C |
Hviletid | 40 min. |
Rasketid | 1 - 2 timer |
Steketemperatur | 200 °C |
Steketid | 8 - 14 min. |
Tips
Ikke stek bollene ved for høy varme.
Ønsker du å tilsette kardemomme i bollene, tilsett 15 – 20 gram i deigen.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Hvetemel siktet
Varenummer 500125
Sekk, 25 kg
Finnes også som: Storsekk, 800 kgSekk, 20 kgBulk
Siktet hvetemel er sammensatt av utvalgte hvetesorter for å sikre et mel med god bakeevne og god eltetoleranse. Melet er et forholdsvis sterkt mel som egner seg godt til alle typer gjærbakst. Det egner seg også godt til kaker, rører og jevninger i saus og suppe.

Diamant hvetebakst
Varenummer 705366
Sekk, 25 kg
Diamant hvetebakst er en premiks for å bake boller og annen hvetebakst. Inneholder ikke animalsk fett eller palmeolje/palmefett.
Base

Opus 5
Varenummer 705135
Kartong, 20 kg (4 x 5 kg)
Finnes også som: Kontainer, 630 kg (126 x 5 kg)
OPUS 5 er et "all round" vegetabilsk bakefett som skal brukes som basisfett i stedet for bakemargarin. Produktet har en høy effekt og er økonomisk i bruk. I gjærbakst kan det erstatte bakemargarin med halv dosering. Rasketiden kan reduseres og holdbarheten på ferdigprodukt økes. Inneholder ikke animalsk fett eller palmeolje/palmefett.
Glutenfri

Vaniljekrempulver (73)
Varenummer 706060
Sekk, 25 kg
Vaniljekrempulver (73) er et pulverprodukt for fremstilling av kaldrørt vaniljekrem. Røres ut i vann og gir en bake- og frysestabil krem. Kremen er passe stiv for sprøyting, ligger fint i bakverket og har en jevn snittflate. Vaniljekremen alene eller sammen med pisket krem gir et velsmakende kakefyll. Inneholder ikke animalsk fett eller palmeolje/palmefett.
Innhold
Siktet hvetemel, vann, sukker, gjær, egg, melkepulver, hvetegluten, dekstrose, rapsolje, kokos, salt, emulgator (E 471, E472e og E481) raps), modifisert stivelse (E1414), fortykningsmiddel (E401), farge (E160a og E101), fullherdet raps- og kokosolje, aroma (smør og vanilje) og melbehandlingsmiddel (E300).
Energi Kj/Kcal | 1227 Kj/293 Kcal |
Fett | 7,2 g |
Mettede fettsyrer | 3,5 g |
Enumetteded fettsyrer | 2,2 g |
Flerumetteded fettsyrer | 1,3 g |
Karbohydrater | 47,5 g |
Sukkerarter | 11,7 g |
Kostfiber | 3,3 g |
Protein | 7,9 g |
Salt | 0,71 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.
