Diamant Skolebolle

Det beste med en skolebolle, eller skolebrød om du vil, er nok kombinasjonen av myk, luftig bolle, søt vaniljekremfylling og kokos på toppen.

Ingredienser

1000 g Vann
2250 g Hvetemel siktet
500 g Diamant hvetebakst
160 g Gjær (fersk)
150 g Opus 5
100 g Egg (rå)
50 g Olje (raps)
609 g Vann
231 g Vaniljekrempulver (73)
100 g Kokos

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 5 + 5 min.
Deigtemperatur 24-25 °C
Hviletid 40 min.
Rasketid 1 - 2 timer
Steketemperatur 200 °C
Steketid 8 - 14 min.

Tips

Ikke stek bollene ved for høy varme.
Ønsker du å tilsette kardemomme i bollene, tilsett 15 – 20 gram i deigen.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Hvetemel siktet

Varenummer 500125

Sekk, 25 kg

Finnes også som: Storsekk, 800 kgSekk, 20 kgBulk

Siktet hvetemel er sammensatt av utvalgte hvetesorter for å sikre et mel med god bakeevne og god eltetoleranse. Melet er et forholdsvis sterkt mel som egner seg godt til alle typer gjærbakst. Det egner seg også godt til kaker, rører og jevninger i saus og suppe.

Diamant hvetebakst

Varenummer 705366

Sekk, 25 kg

Diamant hvetebakst er en premiks for å bake boller og annen hvetebakst. Inneholder ikke animalsk fett eller palmeolje/palmefett.

Base

Opus 5

Varenummer 705135

Kartong, 20 kg (4 x 5 kg)

Finnes også som: Kontainer, 630 kg (126 x 5 kg)

OPUS 5 er et "all round" vegetabilsk bakefett som skal brukes som basisfett i stedet for bakemargarin. Produktet har en høy effekt og er økonomisk i bruk. I gjærbakst kan det erstatte bakemargarin med halv dosering. Rasketiden kan reduseres og holdbarheten på ferdigprodukt økes. Inneholder ikke animalsk fett eller palmeolje/palmefett.

Glutenfri

Vaniljekrempulver (73)

Varenummer 706060

Sekk, 25 kg

Vaniljekrempulver (73) er et pulverprodukt for fremstilling av kaldrørt vaniljekrem. Røres ut i vann og gir en bake- og frysestabil krem. Kremen er passe stiv for sprøyting, ligger fint i bakverket og har en jevn snittflate. Vaniljekremen alene eller sammen med pisket krem gir et velsmakende kakefyll. Inneholder ikke animalsk fett eller palmeolje/palmefett.

Innhold

Siktet hvetemel, vann, sukker, gjær, egg, melkepulver, hvetegluten, dekstrose, rapsolje, kokos, salt, emulgator (E 471, E472e og E481) raps), modifisert stivelse (E1414), fortykningsmiddel (E401), farge (E160a og E101), fullherdet raps- og kokosolje, aroma (smør og vanilje) og melbehandlingsmiddel (E300).

Energi Kj/Kcal 1227 Kj/293 Kcal
Fett 7,2 g
Mettede fettsyrer 3,5 g
Enumetteded fettsyrer 2,2 g
Flerumetteded fettsyrer 1,3 g
Karbohydrater 47,5 g
Sukkerarter 11,7 g
Kostfiber 3,3 g
Protein 7,9 g
Salt 0,71 g

Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala