Grøtboller

Havreboller bakt med havregrøt både i deig og i fyll, gir ekstra saftige boller. Fyllet kan varieres etter smakstilsetningen som velges. Ved å bruke havregrøt som fyll får du saftige, sunne og gode boller som også er prisgunstige.

Deigen kjevles til ca. 6 mm og kuttes i ca. 9 x 9 cm til 50 g deigvekt.
Fyll legges i midten, deigen legges i tulipanform med støtte.

Lenke kopiert!

Ingredienser

200 g Vann, kokende
60 g Havregryn lettkokte
Vann og gryn skoldes.
900 g Vann
1600 g Bakemel
400 g Havremel siktet
400 g Sukker
200 g Solsikkeolje
100 g Gjær
10 g Kardemomme

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (avhengig av ustyr) 3 + 3 min.
Deigtemperatur 26 °C
Liggetid 10 min.
Deigvekt 50 g + 30 g fyll
Rasketid 60 min
Skyvetemperatur 210 °C
Steketemperatur 210 °C
Steketid 15 min.

Tips

SPENNENDE SMAKER TIL FYLL:

HAVREGRØTFYLL MED EPLEFYLL
Melk 2000 g
Møllerens Havregryn lettkokte 400 g
Solsikkekjerner 200 g
Opus 701 200 g
Salt 10 g
Tilsettes etter koking:
Eplebiter 300 g

KANELFYLL    
Smør, temperert 300 g
Sukker 200 g
Kanel 15 g
Kardemomme 5 g
FIBRA fullkornshavremel 100 g
Urkraft Havregryn, store 100 g
Kanelfyll blandes i maskin til den er smøremyk uten å piskes opp!

HAVRE CRUMLE
FIBRA fullkornshavremel 100 g
Smør 75 g
Urkraft Havregryn, lettkokte 50 g
Brunt sukker 100 g
Bland sammen sukker, havregryn og mel. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.

HAVREREMONS MED SOLBÆRSAFT
Urkraft havregryn, lettkokte 500 g
Solbærsirup, ferdigblandet saft 1 liter
La grøten stå i kjøleskap over natt. Lag en remons med utgangspunkt i grøten og bruk denne som topping.

Kjøleskapsgrøt 300 g
FIBRA fullkornshavremel 100 g
Smør 250 g
Solbærsirup, ferdigblandet saft 200 g

SJOKOLADEFYLL
Smør, temperert 200 g
Sukker 200 g
Kokesjokolade, smeltet i vannbad 200 g
FIBRA fullkornshavremel 125 g
Urkraft Havregryn, store 125 g
Sjokoladefyll blandes i maskin til den er smøremyk uten å piskes opp!

 

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Vann, hvetemel, havremel siktet, sukker, solsikkeolje, gjær, havregryn, kardemomme og salt.

Energi Kj/Kcal 1102/262
Fett 8,9 g
Mettede fettsyrer 1,5 g
Enumetteded fettsyrer 2,8 g
Flerumetteded fettsyrer 2,8 g
Karbohydrater 37,4 g
Sukkerarter 9,0 g
Kostfiber 2,6 g
Protein 6,7 g
Salt 0,37 g

Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala