

Grøtboller
Havreboller bakt med havregrøt både i deig og i fyll, gir ekstra saftige boller. Fyllet kan varieres etter smakstilsetningen som velges. Ved å bruke havregrøt som fyll får du saftige, sunne og gode boller som også er prisgunstige.
Deigen kjevles til ca. 6 mm og kuttes i ca. 9 x 9 cm til 50 g deigvekt.
Fyll legges i midten, deigen legges i tulipanform med støtte.
Lenke kopiert!
Ingredienser
200 g | Vann, kokende |
60 g | Havregryn lettkokte |
Vann og gryn skoldes. | |
900 g | Vann |
1600 g | Bakemel |
400 g | Havremel siktet |
400 g | Sukker |
200 g | Solsikkeolje |
100 g | Gjær |
10 g | Kardemomme |
Tips
SPENNENDE SMAKER TIL FYLL:
HAVREGRØTFYLL MED EPLEFYLL
Melk 2000 g
Møllerens Havregryn lettkokte 400 g
Solsikkekjerner 200 g
Opus 701 200 g
Salt 10 g
Tilsettes etter koking:
Eplebiter 300 g
KANELFYLL
Smør, temperert 300 g
Sukker 200 g
Kanel 15 g
Kardemomme 5 g
FIBRA fullkornshavremel 100 g
Urkraft Havregryn, store 100 g
Kanelfyll blandes i maskin til den er smøremyk uten å piskes opp!
HAVRE CRUMLE
FIBRA fullkornshavremel 100 g
Smør 75 g
Urkraft Havregryn, lettkokte 50 g
Brunt sukker 100 g
Bland sammen sukker, havregryn og mel. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
HAVREREMONS MED SOLBÆRSAFT
Urkraft havregryn, lettkokte 500 g
Solbærsirup, ferdigblandet saft 1 liter
La grøten stå i kjøleskap over natt. Lag en remons med utgangspunkt i grøten og bruk denne som topping.
Kjøleskapsgrøt 300 g
FIBRA fullkornshavremel 100 g
Smør 250 g
Solbærsirup, ferdigblandet saft 200 g
SJOKOLADEFYLL
Smør, temperert 200 g
Sukker 200 g
Kokesjokolade, smeltet i vannbad 200 g
FIBRA fullkornshavremel 125 g
Urkraft Havregryn, store 125 g
Sjokoladefyll blandes i maskin til den er smøremyk uten å piskes opp!
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Vann, hvetemel, havremel siktet, sukker, solsikkeolje, gjær, havregryn, kardemomme og salt.
Energi Kj/Kcal | 1102/262 |
Fett | 8,9 g |
Mettede fettsyrer | 1,5 g |
Enumetteded fettsyrer | 2,8 g |
Flerumetteded fettsyrer | 2,8 g |
Karbohydrater | 37,4 g |
Sukkerarter | 9,0 g |
Kostfiber | 2,6 g |
Protein | 6,7 g |
Salt | 0,37 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.
