

Grøtbrød
Bruk havregrøt i brøddeigen, det gir høyt vanninnhold og saftige, gode brød!
Lenke kopiert!
Ingredienser
2500 g | Vann |
500 g | Havregryn lettkokte |
400 g | Gresskarkjerner, 25 kg |
400 g | Linfrø, 25 kg |
Havregryn, gresskarkjerner og linfrø kokes til grøt. Avkjølt grøt tilsettes deigen. | |
2600 g | Vann |
2700 g | Bakemel |
1500 g | Fibra Fullkornshavremel |
800 g | Robust Hvete sammalt |
100 g | Fint raffinert salt |
200 g | Gjær |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Ingredienser: Vann, hvetemel, fibra fullkornshavremel, sammalt hvete, havregryn, gresskarkjerner, linfrø, gjær og salt.
Energi Kj/Kcal | 952 Kj/226 Kcal |
Fett | 5,0 g |
Mettede fettsyrer | 0,8 g |
Enumetteded fettsyrer | 1,4 g |
Flerumetteded fettsyrer | 2,4 g |
Karbohydrater | 34,1 g |
Sukkerarter | 1,0 g |
Kostfiber | 5,4 g |
Protein | 8,4 g |
Salt | 0,97 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.
