Grøtbrød
Bruk havregrøt i brøddeigen, det gir høyt vanninnhold og saftige, gode brød!
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 2500 g | Vann |
| 500 g | Havregryn lettkokte |
| 400 g | Gresskarkjerner, 25 kg |
| 400 g | Linfrø, 25 kg |
| Havregryn, gresskarkjerner og linfrø kokes til grøt. Avkjølt grøt tilsettes deigen. | |
| 2600 g | Vann |
| 2700 g | Bakemel |
| 1500 g | Fibra Fullkornshavremel |
| 800 g | Robust Hvete sammalt |
| 100 g | Salt fint |
| 200 g | Gjær |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Ingredienser: Vann, hvetemel, fibra fullkornshavremel, sammalt hvete, havregryn, gresskarkjerner, linfrø, gjær og salt.
| Energi Kj/Kcal | 952 Kj/226 Kcal |
| Fett | 5,0 g |
| Mettede fettsyrer | 0,8 g |
| Enumetteded fettsyrer | 1,4 g |
| Flerumetteded fettsyrer | 2,4 g |
| Karbohydrater | 34,1 g |
| Sukkerarter | 1,0 g |
| Kostfiber | 5,4 g |
| Protein | 8,4 g |
| Salt | 0,97 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.