Grøtbrød

Bruk havregrøt i brøddeigen, det gir høyt vanninnhold og saftige, gode brød!

Lenke kopiert!

Ingredienser

2500 g Vann
500 g Havregryn lettkokte
400 g Gresskarkjerner, 25 kg
400 g Linfrø, 25 kg
Havregryn, gresskarkjerner og linfrø kokes til grøt. Avkjølt grøt tilsettes deigen.
2600 g Vann
2700 g Bakemel
1500 g Fibra Fullkornshavremel
800 g Robust Hvete sammalt
100 g Fint raffinert salt
200 g Gjær

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (avhengig av utstyr) 10 min
Deigtemperatur 26 °C
Liggetid 30 min.
Deigvekt 580 g
Brødform rundstekt
Rasketid 45 minutter
Skyvetemperatur 250 °C
Steketemperatur 220 °C
Steketid 25 min

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Ingredienser: Vann, hvetemel, fibra fullkornshavremel, sammalt hvete, havregryn, gresskarkjerner, linfrø, gjær og salt.

Energi Kj/Kcal 952 Kj/226 Kcal
Fett 5,0 g
Mettede fettsyrer 0,8 g
Enumetteded fettsyrer 1,4 g
Flerumetteded fettsyrer 2,4 g
Karbohydrater 34,1 g
Sukkerarter 1,0 g
Kostfiber 5,4 g
Protein 8,4 g
Salt 0,97 g

Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala