Grovbrød

Grovbrød er en klassiker i norsk kosthold og smaker godt både til frokost og i matpakken. 

Brødet er 51 % grovt og får 3 kaker på grovhetsskalaen.

Lenke kopiert!

Ingredienser

480 g Hvetemel siktet
320 g Hvetemel sammalt fin
150 g Rugmel sammalt fin
50 g Speltmel sammalt fin
35 g Malt mørk, 15 L
20 g Salt fint
15 g Gjær
10 g Surdeig av rug tørket
15 g Opus Total
670 g Vann

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (avhengig av utstyr) 4+7 min.
Deigtemperatur 24 - 26 °C
Hviletid 30 min.
Oppslag Frittstående
Dekor Sammalt rug finmalt
Rasketid Direkte eller over natt
Deigvekt 750 g
Steketemperatur 200 °C
Steketid 40 min.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

vann, hvetemel, sammalt hvete, sammalt rug, sammalt spelt, flytende malt (vann, byggmalt, røstet maltet bygg), salt, gjær, hvetegluten, mel av rug, emulgator E472e, vegetabilsk fett (raps, fullherdet raps, fullherdet kokos), melbehandlingsmiddel E300, enzymer

Energi Kj/Kcal 800 kJ/189 kcal
Fett 1,2 g
Mettede fettsyrer 0,2 g
Enumetteded fettsyrer 0,2 g
Flerumetteded fettsyrer 0,6 g
Karbohydrater 37 g
Sukkerarter 1,0 g
Kostfiber 6,0 g
Protein 7,5 g
Salt 1,1 g

Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala