

Grovbrød
Grovbrød er en klassiker i norsk kosthold og smaker godt både til frokost og i matpakken.
Brødet er 51 % grovt og får 3 kaker på grovhetsskalaen.
Lenke kopiert!
Ingredienser
480 g | Hvetemel siktet |
320 g | Hvetemel sammalt fin |
150 g | Rugmel sammalt fin |
50 g | Speltmel sammalt fin |
35 g | Malt mørk, 15 L |
20 g | Salt fint |
15 g | Gjær |
10 g | Surdeig av rug tørket |
15 g | Opus Total |
670 g | Vann |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
vann, hvetemel, sammalt hvete, sammalt rug, sammalt spelt, flytende malt (vann, byggmalt, røstet maltet bygg), salt, gjær, hvetegluten, mel av rug, emulgator E472e, vegetabilsk fett (raps, fullherdet raps, fullherdet kokos), melbehandlingsmiddel E300, enzymer
Energi Kj/Kcal | 800 kJ/189 kcal |
Fett | 1,2 g |
Mettede fettsyrer | 0,2 g |
Enumetteded fettsyrer | 0,2 g |
Flerumetteded fettsyrer | 0,6 g |
Karbohydrater | 37 g |
Sukkerarter | 1,0 g |
Kostfiber | 6,0 g |
Protein | 7,5 g |
Salt | 1,1 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.
