Speltbrød

Speltbrødet smaker saftig og godt og gir masse næring og fiber til kroppen.

Speltbrødet er 68 % grovt og får tre kaker på grovhetsskala.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1100 g Vann
1100 g Speltmel sammalt grov
550 g Speltmel siktet
220 g Kombimalt
25 g Salt fint
40 g Opus 250
25 g Gjær (fersk)

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (avhengig av utstyr) 6+8 min. sakte + 1 fort
Deigtemperatur 23 - 25 °C
Hviletid 30 min.
Oppslag Valgfritt
Dekor Semule/speltflak
Rasketid ca. 60 min.
Skyvetemperatur 250 °C
Steketemperatur 220 °C
Steketid 35 - 40 min.
Bruttovekt per enhet 600 g
Antall enheter (stk) 5

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

vann, sammalt spelt, siktet speltmel, rugflak, solsikkekjerner, salt, rismel, fullkornsmel (rug, spelt), gjær, hvetegluten, linfrø, emulgatorer (E472e, E471), poteter, hvetemel, tørket surdeig av rug, maltet byggmel melbehandlingsmiddel E300, rapsolje, enzymer

Energi Kj/Kcal 875 kJ/207 kcal
Fett 3,1 g
Mettede fettsyrer 0,6 g
Enumetteded fettsyrer
Flerumetteded fettsyrer
Karbohydrater 34 g
Sukkerarter 1,1 g
Kostfiber 5,3 g
Protein 10 g
Salt 0,98 g

Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala