

Speltbrød
Speltbrødet smaker saftig og godt og gir masse næring og fiber til kroppen.
Speltbrødet er 68 % grovt og får tre kaker på grovhetsskala.
Lenke kopiert!
Ingredienser
1100 g | Vann |
1100 g | Speltmel sammalt grov |
550 g | Speltmel siktet |
220 g | Kombimalt |
25 g | Salt fint |
40 g | Opus 250 |
25 g | Gjær (fersk) |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
vann, sammalt spelt, siktet speltmel, rugflak, solsikkekjerner, salt, rismel, fullkornsmel (rug, spelt), gjær, hvetegluten, linfrø, emulgatorer (E472e, E471), poteter, hvetemel, tørket surdeig av rug, maltet byggmel melbehandlingsmiddel E300, rapsolje, enzymer
Energi Kj/Kcal | 875 kJ/207 kcal |
Fett | 3,1 g |
Mettede fettsyrer | 0,6 g |
Enumetteded fettsyrer | |
Flerumetteded fettsyrer | |
Karbohydrater | 34 g |
Sukkerarter | 1,1 g |
Kostfiber | 5,3 g |
Protein | 10 g |
Salt | 0,98 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.
