Havrebriks
Bak saftige og gode havrebriks med knasende sprø skorpe og en rund, god smak av havre. Briksene er 77 % grove.
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 1000 g | Vann |
| 450 g | Hvetemel siktet |
| 500 g | Havrebase |
| 600 g | Hvetemel sammalt fin norsk |
| 60 g | Hvetegluten |
| 60 g | Sirup, lys |
| 50 g | Gjær (fersk) |
| 25 g | Opus Total |
| 20 g | Opus 5 |
| 20 g | Salt fint |
| 15 g | Malzyrol Flytende |
Tips
Vår Baker- og konditormester Arild Mellemsæther tryller frem saftige grovbrød og briks med knasende sprø skorpe og en rund, god smak. Her er hans tips for å lykkes med grov bakst.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Vann, sammalt hvete, hvetemel, havrekli, fullkorns havremel, havre helkorn, hvetegluten, lys sirup, gjær, havrefiber, salt, rapsolje, fullherdet raps- og kokosolje, tørket surdeig av hvete, sukker, maltekstrakt, emulgator (E472e, E471 (raps)), aroma (smør*) og melbehandlingsmiddel (E300). *inneholder ikke melk.
| Energi Kj/Kcal | 1039 kj/247 Kcal |
| Fett | 3,3 g |
| Mettede fettsyrer | 0,9 g |
| Enumetteded fettsyrer | 0,9 g |
| Flerumetteded fettsyrer | 1,0 g |
| Karbohydrater | 39,8 g |
| Sukkerarter | 3,0 g |
| Kostfiber | 7,7 g |
| Protein | 10,6 g |
| Salt | 1,32 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.