

Urkraft Havrecookies
Søte, sprø og med en seig kjerne er disse havrecookiesene uimotståelig. Havrecookiesene er bakt med Urkraft lettkokte havregryn, havremel, tranebær og rosiner. Det fine er at man kan ta ut etter behov og steke ferskt hver dag. Mindre svinn og ferskere bakst.
Lenke kopiert!
Ingredienser
1000 g | Smør |
420 g | Sukker |
840 g | Brunt sukker |
18 g | Vaniljesukker |
1000 g | Hvetemel siktet |
400 g | Havremel siktet |
22 g | Bakepulver |
28 g | Fint raffinert salt |
30 g (6 stk) | Egg |
500 g | Havregryn lettkokte |
250 g | Tranebær |
400 g | Rosiner |
Arbeidsbeskrivelse
Resepten gir ca. 160 cookies a 40 gram per stk. | |
Ha alle ingrediensene i en mikser. Liten eltemaskin med eltekrok går fint. Vent med å tilsette rosiner og tranebær til deigen er homogen. | |
Fremgangsmåte 1: Del opp deigen i kilos biter og rull til store pølser 5 - 6 cm i diameter. Disse rulles inn i bakepapir og legges på kjøl til de er faste. Deles opp i skiver på 50 gram og stekes på brett ved ca. 180 °C til de begynner å ta farge. Denne fremgangsmåten gir konsistens som Havrekjeks. NB. Lager man pølser og kutter tynne skiver blir de fort stekt. | |
Fremgangsmåte 2: Deles opp i ønsket størrelse, for eksempel 40 gram. Trill kuler og sett på plate. Presses lett ned med hånden. Denne fremgangsmåten gir rustikke Havrecookies med hele rosiner og tranebær. Steketid vil variere med ovn, men ca. 200 °C i 10-12 minutter til de blir gylne. |
Tips
Tranebær og rosiner kan erstattes med sjokoladebiter, frø, nøtter, havre eller annen tørket frukt.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
hvetemel, smør, brunt sukker, HAVREgryn lettkokte, HAVREmel, sukker, egg, viniljesukker, bakepulver (Surhetsregulerende middel (dinatriumdifosfat), maisstivelse, hevemiddel (natriumhydrogenkarbonat), salt, rosiner og tranebær
Energi Kj/Kcal | 1809/431 |
Fett | 18,6 g |
Mettede fettsyrer | 10,3 |
Enumetteded fettsyrer | 5,1 |
Flerumetteded fettsyrer | 1,1 |
Karbohydrater | 58,7 |
Sukkerarter | 34,3 |
Kostfiber | 2,7 |
Protein | 5,9 |
Salt | 1,01 |
Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.
