Urkraft Havrecookies

Søte, sprø og med en seig kjerne er disse havrecookiesene uimotståelig. Havrecookiesene er bakt med Urkraft lettkokte havregryn, havremel, tranebær og rosiner. Det fine er at man kan ta ut etter behov og steke ferskt hver dag. Mindre svinn og ferskere bakst.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Smør
420 g Sukker
840 g Brunt sukker
18 g Vaniljesukker
1000 g Hvetemel siktet
400 g Havremel siktet
22 g Bakepulver
28 g Fint raffinert salt
30 g (6 stk) Egg
500 g Havregryn lettkokte
250 g Tranebær
400 g Rosiner

Arbeidsbeskrivelse

Resepten gir ca. 160 cookies a 40 gram per stk.
Ha alle ingrediensene i en mikser. Liten eltemaskin med eltekrok går fint. Vent med å tilsette rosiner og tranebær til deigen er homogen.
Fremgangsmåte 1: Del opp deigen i kilos biter og rull til store pølser 5 - 6 cm i diameter. Disse rulles inn i bakepapir og legges på kjøl til de er faste. Deles opp i skiver på 50 gram og stekes på brett ved ca. 180 °C til de begynner å ta farge. Denne fremgangsmåten gir konsistens som Havrekjeks. NB. Lager man pølser og kutter tynne skiver blir de fort stekt.
Fremgangsmåte 2: Deles opp i ønsket størrelse, for eksempel 40 gram. Trill kuler og sett på plate. Presses lett ned med hånden. Denne fremgangsmåten gir rustikke Havrecookies med hele rosiner og tranebær. Steketid vil variere med ovn, men ca. 200 °C i 10-12 minutter til de blir gylne.

Tips

Tranebær og rosiner kan erstattes med sjokoladebiter, frø, nøtter, havre eller annen tørket frukt.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, smør, brunt sukker, HAVREgryn lettkokte, HAVREmel, sukker, egg, viniljesukker, bakepulver (Surhetsregulerende middel (dinatriumdifosfat), maisstivelse, hevemiddel (natriumhydrogenkarbonat), salt, rosiner og tranebær

Energi Kj/Kcal 1809/431
Fett 18,6 g
Mettede fettsyrer 10,3
Enumetteded fettsyrer 5,1
Flerumetteded fettsyrer 1,1
Karbohydrater 58,7
Sukkerarter 34,3
Kostfiber 2,7
Protein 5,9
Salt 1,01

Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala