Julebrød med Diamant hvetebakst

Diamant hvetebakst er en premiks for å bake boller og annen saftig hvetebakst. Bruk premiksen også til å bake tradisjonelle julebrød. Julebrødene holder seg saftig og gode og smaker uimotståelig godt.

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
2250 g Hvetemel siktet
500 g Diamant hvetebakst
160 g Gjær (fersk)
100 g Egg
50 g Olje
200 g Opus 5
900 g Rosiner

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 5 + 5 min.
Hviletid 15 - 15 min.
Deigtemperatur 26-27 °C
Rasketid 45 min.
Skyvetid 170 °C
Steketemperatur 170 °C
Steketid 26 minutter

Tips

Les mer om Diamant Hvetebakst her

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

hvetemel, vann, rosiner, sukker, vegetabilsk fett (raps, fullherdet raps, fullherdet kokos), gjær, egg, rapsolje, melkepulver, emulgatorer (E472e, E471, E481), dekstrose, hvetegluten, salt, melbehandlingsmiddel E300, enzymer, aroma, farge (E160a, E101)

Energi Kj/Kcal 1379 kJ/326 kcal
Fett 6,9 g
Mettede fettsyrer 2,3 g
Enumetteded fettsyrer
Flerumetteded fettsyrer
Karbohydrater 58 g
Sukkerarter 21 g
Kostfiber 2,8 g
Protein 8,1 g
Salt 0,61 g

Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala