Ingredienser
| 1000 g | Vann |
| 1050 g | Hvetemel siktet |
| 650 g | Rugmel siktet |
| 30 g | Salt |
| 25 g | Rugsur, flytende |
| 20 g | Gjær (fersk) |
Tips
Ved bruk av surdeig har deigen godt av å få lang liggetid. La gjerne deigen ligge natten over, da vil deigen utvikle god aroma og smak, samt være smidig og enkel å jobbe med
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
Siktet hvetemel, siktet rugmel, vann, gjær, salt, surdeig av rug (surdeigskultur (melkesyre og eddiksyre)).
| Energi Kj/Kcal | 1005/237 |
| Fett | 1,3 g |
| Mettede fettsyrer | 0,1 g |
| Enumetteded fettsyrer | 0,2 g |
| Flerumetteded fettsyrer | 0,7 g |
| Karbohydrater | 47,2 g |
| Sukkerarter | 1,0 g |
| Kostfiber | 3,1 g |
| Protein | 7,4 g |
| Salt | 1,2 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.