Eplesnurr med Mirakelmel
Tilby et saftige eplesnurrer med 100 % norsk Mirakelmel, surmelk og norske epler.
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 500 g | Vann |
| 500 g | Surmelk |
| 1950 g | Mirakelmel |
| 200 g | Brun farin |
| 100 g | Gjær |
| 50 g | |
| 50 g | Rapsolje |
| 20 g | Salt fint |
| 500 g | Raspet eple, kanel og smeltet smør |
Arbeidsbeskrivelse
| Eltetid (kemper) | 2 + 6 min |
| Deigtemperatur | 26 ˚C |
| Hviletid | 30 min |
| Oppslag | Deig kjevles til 5 mm. tykkelse. Leiv smøres med smeltet smør, raspet eple og kanel fordeles over. Rulles som kanelboller. Sett bollene i en tulipanform. |
| Dekor | Glasur |
| Rasketid | 60 min |
| Steketemperatur | 220 ˚C |
| Steketid | Ca.15 min |
Tips
Mirakelmel er 100 % norsk mel basert på vårhveten Mirakel (navnet på kornsorten). Kornet er kortreist og lokalt – dyrket på åkre i østlandsområdet.
Melet er klimasmart og sunnere, da vi tar i bruk en større del av kornet når vi maler melet, det betyr mindre avfall som kli og mer av det gode i kornet beholdes. Melet har god bakeevne og mer smak.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Innhold
| Energi Kj/Kcal | |
| Fett | |
| Mettede fettsyrer | |
| Enumetteded fettsyrer | |
| Flerumetteded fettsyrer | |
| Karbohydrater | |
| Sukkerarter | |
| Kostfiber | |
| Protein | |
| Salt | 0 |
Bli inspirert av flere oppskrifter
Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.