Hamburgerbrød med Havrebase m/gresskarkjerner

Møllerens havrebase er et godt utgangspunkt for baking av saftige hamburgerbrød. Brødene får sødmen og næringsverdiene fra havren og er mellomgrove. Havren har i tillegg et høyt innhold av sunt, flerumettet fett. Basen inneholder også gresskarkjerner, som gir en nøtteaktig smak – en fin kombinasjon med en god hamburger. Bruk gjerne havregryn eller havremel som dekor.

Ingredienser

1000 g Vann
1200 g Bakemel
600 g
170 g Sukker
80 g Gjær (fersk)
50 g Opus 230
30 g Opus 5
20 g Salt

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 2 + 6 min
Hviletid 5 + 10 min
Deigtemperatur 25-27 °C
Oppslag som hamburgerbrød
Rasketid ca. 60-70 min
Steketid Som hamburgerbrød
Dekor Havregryn eller havremel
Bruttovekt per enhet 90 g
Antall enheter 35 stk.

Tips

Hva med å lage små baguetter av deigen og bruke til påsmurt? Deigen kan selvsagt også benyttes til litt grovere pølsebrød.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Bakemel

Varenummer 501125

Sekk, 25 kg

Finnes også som: Storsekk, 500 kg Bulk Storsekk, 800 kg

Bakemel er sammensatt av utvalgte kornsorter for å sikre et mel med god bakeevne og god eltetoleranse. Melet baker roligere enn vanlig hvetemel og gir god kontroll på baksten. Egner seg godt til alle typer gjærbakst. Melet egner seg også godt til kaker, rører og jevninger i saus og suppe.

Opus 230

Varenummer 705090

Sekk, 25 kg

OPUS 230 er en brødforbedrer i pulverform til bruk i alt daglig brød. Den gir produkter med godt volum og god holdbarhet. Mest egnet for mellomgrove brød, men kan også brukes i loff, toast og boller. Inneholder ikke animalsk fett eller palmeolje/palmefett.

Opus 5

Varenummer 705135

Kartong, 20 kg (4 x 5 kg)

Finnes også som: Kontainer, 630 kg (126 x 5 kg)

OPUS 5 er et "all round" vegetabilsk bakefett som skal brukes som basisfett i stedet for bakemargarin. Produktet har en høy effekt og er økonomisk i bruk. I gjærbakst kan det erstatte bakemargarin med halv dosering. Rasketiden kan reduseres og holdbarheten på ferdigprodukt økes. Inneholder ikke animalsk fett eller palmeolje/palmefett.

Glutenfri

Innhold

hvetemel, vann, sammalt rug, sukker, sammalt hvete, gjær, havre helkorn, linfrø, solsikkekjerner, salt, hvetegluten, maltet bygg, surhetsregulerende middel (E330 og E262), emulgator (E472e og E471), vegetabilsk olje og -fett (raps, fullherdet raps og kokos), farge (E150a), aroma (smør), enzym og melbehandlingsmiddel (E300). Total andel sammalt mel og hele korn i ferdige hamburgerbrød er 14,5%. Grovhetsskala 23,6 %

Energi Kj/Kcal 1045/247
Fett 2,8 g
Mettede fettsyrer 0,9 g
Enumetteded fettsyrer 0,7 g
Flerumetteded fettsyrer 0,8 g
Karbohydrater 45,6 g
Sukkerarter 7,6 g
Kostfiber 2,3 g
Protein 8,6 g
Salt 0,9 g

Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala