

Hamburgerbrød med Havrebase m/gresskarkjerner
Møllerens havrebase er et godt utgangspunkt for baking av saftige hamburgerbrød. Brødene får sødmen og næringsverdiene fra havren og er mellomgrove. Havren har i tillegg et høyt innhold av sunt, flerumettet fett. Basen inneholder også gresskarkjerner, som gir en nøtteaktig smak – en fin kombinasjon med en god hamburger. Bruk gjerne havregryn eller havremel som dekor.
Ingredienser
1000 g | Vann |
1200 g | Bakemel |
600 g | |
170 g | Sukker |
80 g | Gjær (fersk) |
50 g | Opus 230 |
30 g | Opus 5 |
20 g | Salt |
Arbeidsbeskrivelse
Eltetid | 2 + 6 min |
Hviletid | 5 + 10 min |
Deigtemperatur | 25-27 °C |
Oppslag | som hamburgerbrød |
Rasketid | ca. 60-70 min |
Steketid | Som hamburgerbrød |
Dekor | Havregryn eller havremel |
Bruttovekt per enhet | 90 g |
Antall enheter | 35 stk. |
Tips
Hva med å lage små baguetter av deigen og bruke til påsmurt? Deigen kan selvsagt også benyttes til litt grovere pølsebrød.
Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Bakemel
Varenummer 501125
Sekk, 25 kg
Finnes også som: Storsekk, 500 kg Bulk Storsekk, 800 kg
Bakemel er sammensatt av utvalgte kornsorter for å sikre et mel med god bakeevne og god eltetoleranse. Melet baker roligere enn vanlig hvetemel og gir god kontroll på baksten. Egner seg godt til alle typer gjærbakst. Melet egner seg også godt til kaker, rører og jevninger i saus og suppe.

Opus 230
Varenummer 705090
Sekk, 25 kg
OPUS 230 er en brødforbedrer i pulverform til bruk i alt daglig brød. Den gir produkter med godt volum og god holdbarhet. Mest egnet for mellomgrove brød, men kan også brukes i loff, toast og boller. Inneholder ikke animalsk fett eller palmeolje/palmefett.

Opus 5
Varenummer 705135
Kartong, 20 kg (4 x 5 kg)
Finnes også som: Kontainer, 630 kg (126 x 5 kg)
OPUS 5 er et "all round" vegetabilsk bakefett som skal brukes som basisfett i stedet for bakemargarin. Produktet har en høy effekt og er økonomisk i bruk. I gjærbakst kan det erstatte bakemargarin med halv dosering. Rasketiden kan reduseres og holdbarheten på ferdigprodukt økes. Inneholder ikke animalsk fett eller palmeolje/palmefett.
Glutenfri
Innhold
hvetemel, vann, sammalt rug, sukker, sammalt hvete, gjær, havre helkorn, linfrø, solsikkekjerner, salt, hvetegluten, maltet bygg, surhetsregulerende middel (E330 og E262), emulgator (E472e og E471), vegetabilsk olje og -fett (raps, fullherdet raps og kokos), farge (E150a), aroma (smør), enzym og melbehandlingsmiddel (E300). Total andel sammalt mel og hele korn i ferdige hamburgerbrød er 14,5%. Grovhetsskala 23,6 %
Energi Kj/Kcal | 1045/247 |
Fett | 2,8 g |
Mettede fettsyrer | 0,9 g |
Enumetteded fettsyrer | 0,7 g |
Flerumetteded fettsyrer | 0,8 g |
Karbohydrater | 45,6 g |
Sukkerarter | 7,6 g |
Kostfiber | 2,3 g |
Protein | 8,6 g |
Salt | 0,9 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.
