Proteinstykker

Protein er i fokus som aldri før og her har vi en spennende oppskrift på proteinstykker med revet ost og sesamfrø. Rundstykkene inneholder 18 g protein pr. stk og kan merkes:

  • Høyt Proteininnhold
  • Høyt Kostfiberinnhold
  • Lavt Karbohydratinnhold

Proteinstykkene er 34 % grove og får 2 kaker på grovhetsskala. 

Lenke kopiert!

Ingredienser

700 g Vann
425 g Bakemel
350 g Proteinbrødblanding
90 g Gresskarkjerner, 25 kg
85 g Ost, gulost
40 g Gjær (fersk)
25 g Hvetekli
15 g Salt fint
10 g Opus 1000

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid (avhengig av utstyr) 4 + 8 min.
Deigtemperatur 26 °C
Liggetid 10 min.
Oppslag rundstykker 115 g
Dekor Sesamfrø og revet ost i bunn, rikelig med mel på toppen. Trykk ned på midten.
Rasketid 45 min.
Skyvetemperatur 250 °C
Steketemperatur 190 °C
Steketid Ca. 25 - 30 min.

Tips

Server rundstykkene med ost, da blir de ekstra proteinrike.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

melk, hvetemel, hvetegluten, gresskarkjener, ost, soyaprotein, kuttede soyaflak, sammalt rug, gule linfrø, sammalt hvete, solsikkekjerner, gjær, hvetekim, hvetekli, rugmalt, tørket surdeig av rug, linfrø, salt, surhetsregulerende middel (natriumacetat) emulgator (E472e), rapsolje og tørrgjær.

Energi Kj/Kcal 1025 kJ/245 kcal
Fett 7,1 g
Mettede fettsyrer 1,9 g
Enumetteded fettsyrer 0,9 g
Flerumetteded fettsyrer 1,7 g
Karbohydrater 24 g
Sukkerarter 0,7 g
Kostfiber 6,6 g
Protein 18 g
Salt 1,05 g

Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala