

Serinakaker
Serinakaker er enkle og velsmakende julekaker som er lett å like for både store og små.
Ingredienser
2500 g | Hvetemel siktet |
1500 g | Smør/margarin |
1000 g | Sukker |
500 g | Egg |
50 g | Vaniljesukker |
100 g | Bakepulver |
20 g | Salt |
Til pensling | Sammenpisket egg |
Til topping | Perlesukker og / eller hakkede mandler |
Arbeidsbeskrivelse
Steketemperatur | 170 - 180 °C |
Steketid | Ca. 10 min. |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Hvetemel siktet
Varenummer 500180
Storsekk, 800 kg
Finnes også som: Sekk, 25 kgSekk, 20 kgBulk
Siktet hvetemel er sammensatt av utvalgte hvetesorter for å sikre et mel med god bakeevne og god eltetoleranse. Melet er et forholdsvis sterkt mel som egner seg godt til alle typer gjærbakst. Det egner seg også godt til kaker, rører og jevninger i saus og suppe.
Innhold
hvetemel, smør, sukker, egg, vaniljesukker, bakepulver og salt. Sammenpisket egg til pensling. Perlesukker og/eller hakkede mandler til topping.
Energi Kj/Kcal | 1825/435 |
Fett | 23,4 g |
Mettede fettsyrer | 13,6 g |
Enumetteded fettsyrer | 6,4 g |
Flerumetteded fettsyrer | 1 g |
Karbohydrater | 48,4 g |
Sukkerarter | 19,3 g |
Kostfiber | 1,3 g |
Protein | 6,9 g |
Salt | 1,4 g |
Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen
Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.
