Serinakaker

Serinakaker er enkle og velsmakende julekaker som er lett å like for både store og små.

Ingredienser

2500 g Hvetemel siktet
1500 g Smør/margarin
1000 g Sukker
500 g Egg
50 g Vaniljesukker
100 g Bakepulver
20 g Salt
Til pensling Sammenpisket egg
Til topping Perlesukker og / eller hakkede mandler

Arbeidsbeskrivelse

Steketemperatur 170 - 180 °C
Steketid Ca. 10 min.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Hvetemel siktet

Varenummer 500180

Storsekk, 800 kg

Finnes også som: Sekk, 25 kgSekk, 20 kgBulk

Siktet hvetemel er sammensatt av utvalgte hvetesorter for å sikre et mel med god bakeevne og god eltetoleranse. Melet er et forholdsvis sterkt mel som egner seg godt til alle typer gjærbakst. Det egner seg også godt til kaker, rører og jevninger i saus og suppe.

Innhold

hvetemel, smør, sukker, egg, vaniljesukker, bakepulver og salt. Sammenpisket egg til pensling. Perlesukker og/eller hakkede mandler til topping.

Energi Kj/Kcal 1825/435
Fett 23,4 g
Mettede fettsyrer 13,6 g
Enumetteded fettsyrer 6,4 g
Flerumetteded fettsyrer 1 g
Karbohydrater 48,4 g
Sukkerarter 19,3 g
Kostfiber 1,3 g
Protein 6,9 g
Salt 1,4 g

Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala