Pinsa

Pinsa har sitt opphav fra Roma i Lazio-regionen og er en mellomting mellom focaccia og pizza - kjent for sin sprø, luftige bunn og smakfulle toppingkombinasjoner. Deigen, som gjerne også inneholder litt rismel, lages gjerne et par dager før den skal stekes, og formes deretter for hånd til ovale, tykke deigemner.​

Vår NYHET Middelhavsmiks er perfekt utgangspunkt for å bake velsmakende Pinsa med vellykket resultat hver gang. Pinsa kan stekes, toppes litt med olivenolje og havsalt og spises til salater eller supper, eller stekes og toppes mer som en pizza med tomatsaus, løk, ost og hva man måtte ønske av skinker, grønnsaker, sopp og grønt. 

Lenke kopiert!

Ingredienser

1000 g Vann
10 g Gjær
30 g Salt
300 g Middelhavs premiks
30 g Olivenolje
1150 g Tipo 0

Arbeidsbeskrivelse

Eltetid 3 - 9 min
Hold gjerne igjen litt av vannet. Tilsett resten ved halvgått tid i rask elting.
Hviletid 45 minutter
Lag emner i ønsket størrelse. Sett på plate og under plast på kjøl 18 timer eller mer.
Ta ut emner fra kjøl og la dem få romtemperatur. Dyppes i semulegryn og formes etter eget ønske. Trykkes godt ned, og toppes etter ønske.
Sett på ovnen på 24-270 °C
Steketid Lettstekes i 6-9 min

Tips

Bruk Tipo 00, Tipo 0, bakemel eller hvetemel i deigen sammen med Opus Middelhavsmiks.

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Innhold

Energi Kj/Kcal
Fett
Mettede fettsyrer
Enumetteded fettsyrer
Flerumetteded fettsyrer
Karbohydrater
Sukkerarter
Kostfiber
Protein
Salt 0

Bli inspirert av flere oppskrifter

Baseskalaen

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Fastslå grovheten på brødet ved bruk av baseskalen og finn inspirasjon til oppskrifter.

 

Se vår baseskala